19-20 квітня 2018 року в Національному університеті харчових технологій відбулася друга міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки», організаторами якої були кафедра технології цукру та підготовки води НУХТу за сприяння Міністерства освіти і науки України. Адже наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку, що пов’язано, перш за все, з безперервною еволюцією технологій як основи соціально-економічного розвитку суспільства, для якого питання забезпечення населення України якісною та безпечною питною водою є чи не найбільш актуальними. На це звертали увагу в вітальному слові заступник голови оргкомітету конференції, проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, завідувач кафедри технології цукру і підготовки води Наталія Гусятинська і виконавчий директор Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Оксана Бамбура. Задача підготовки фахівців нової генерації, здатних забезпечувати стабільний розвиток економіки на основі впровадження наукоємних технологій, є своєчасною і актуальною – це підкреслювали у своїх доповідях завідувач відділу Інституту нутріціології ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя» МОЗ України Анатолій Підрушняк і інші доповідачі цікавих доповідей, що їх заслухали учасники конференції.
Детальніше