23 травня 2018р. на кафедрі Біотехнології і води Одеської національної академії харчових технологій відбулась зустріч студентів та викладачів кафедри з генеральним директором науково-виробничого підприємства «Аріадна», к.т.н. Олексієм Володимировичем Коваленко.
26 квітня 2018 року на кафедрі біоінженерії та води Одеської національної академії харчових технологій відбулася зустріч студентів і співробітників кафедри з представниками холдингу «Agrofusion».
Наше сьогоденне суспільство живе рейтингами. Повсюдно і майже з будь-якого приводу складаються списки популярності, формуються всілякі «гарячі» і не дуже Тор-10, 20 або навіть 100 різноманітних товарів, подій, пам’яток або персон.
19-20 квітня 2018 року в Національному університеті харчових технологій відбулася друга міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки», організаторами якої були кафедра технології цукру та підготовки води НУХТу за сприяння Міністерства освіти і науки України. Адже наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку, що пов’язано, перш за все, з безперервною еволюцією технологій як основи соціально-економічного розвитку суспільства, для якого питання забезпечення населення України якісною та безпечною питною водою є чи не найбільш актуальними. На це звертали увагу в вітальному слові заступник голови оргкомітету конференції, проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, завідувач кафедри технології цукру і підготовки води Наталія Гусятинська і виконавчий директор Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Оксана Бамбура. Задача підготовки фахівців нової генерації, здатних забезпечувати стабільний розвиток економіки на основі впровадження наукоємних технологій, є своєчасною і актуальною – це підкреслювали у своїх доповідях завідувач відділу Інституту нутріціології ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя» МОЗ України Анатолій Підрушняк і інші доповідачі цікавих доповідей, що їх заслухали учасники конференції.
З 14 по 18 травня 2018 року проходив тиждень факультету технології вина і туристичного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій. В рамках тижня факультету був проведений День кафедри біоінженерії і води. Цьому заходу були приурочені відкрита лекція д.т.н., професора Безусова Анатолія Тимофійовича та майстер-клас на тему «Біотехнологія у виробництві та повсякденному житті», який для студентів і співробітників ОНАХТ провела к.т.н., доцент Нікітчіна Тетяна Іванівна.
Виставка «Аква-Терм – 2018», що відбулась у Києві 15-18 травня 2018 року на традиційному майданчику у Міжнародному виставковому центрі, в черговий раз продемонструвала безперечну першість серед інших профільних виставок в Україні у галузі енергоефективних водопостачання та опалення, вентиляції та кондиціювання.
19 квітня 2017 року під час тижня факультету технології вина і туристичного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій був проведений день кафедри технології питної води. Відповідальним за підготовку цього заходу була студентка третього курсу Лисенко Юлія, яка навчається за спеціалізацією кафедри «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв», а також є членом студентської Ради факультету, відповідальним за культурно-масову роботу студентів.
З 25 по 28 квітня в Національному університеті біоресурсів та природокористування (м. Київ) відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Актуальні проблеми наук про життя та природокористування», що присвячена 120-річчю заснування НУБіП України, 25–27 квітня 2018 року.