Тематична програма Всеукраїнської студентської олімпіади «Технології питної води та водопідготовкихарчових виробництв»
Тематична програма
Всеукраїнської студентської олімпіади з галузі знань 18 «Виробництво та технології»
зі спеціальності 181 «Харчові технології»
(«Технології питної води та водопідготовкихарчових виробництв»)
-
Водні ресурси та їх використання.
-
Екологічна оцінка якості поверхневих вод.
-
Хімія води.
-
Вимоги до якості та безпечності питної води та води для виробництва харчових продуктів.
-
Контроль показників якості води.
-
Водопостачання підприємств харчової галузі.
-
Зони санітарної охорони водозаборів.
-
Водний баланс харчового підприємства.
-
Фізико-хімічні і біологічні основи процесів оброблення води.
-
Технології питного водопостачання.
-
Технології водопідготовки для виробництва напоїв, а також фасованих природних і мінеральних вод.
-
Технології очищення стічних вод.
-
Обладнання для очищення природних вод і промислових стоків.
-
Проектування обладнання для очищення природних вод (механічні фільтри, фільтри для знезалізнення води, іонообмінники, зворотно осмотичні установки, УФ-лампи).
-
Технології раціонального використання водних ресурсів.
-
Системи оборотного водопостачання.
-
Водно-хімічний режим і водопідготовка для котельні харчового підприємства.
-
Умови скидання стічних вод у водні об’єкти і каналізаційну мережу.
-
Економічна ефективність водозберігаючих природоохоронних рішень.
-
Заходи з управління якістю води у виробництві продуктів харчування.